SRA-koulutus ja kilpailut

Sissien ampumatoiminnassa harjoitellaan sovelletun reserviläisammunnan tyyppisiä tehtäviä pääasiassa pistoolilla ja järjestetään myös yhdistyksen sisäisiä kilpailuja. SRA-kilpailuissa tarvitaan pistoolin lisäksi myös itselataava kivääri ja haulikko. Sissit osallistuvat alueellisiin ja kansallisiin SRA-kilpailuihin, jotka ovat myös erittäin hyvää harjoitusta lajiin! Lisätietoja lajista saat Sissien ampumaharjoituksissa ja ampumatoimikunnan yhteyshenkilöiltä.

Mitä SRA on ja miten siihen pääsee mukaan?

Sovellettu reserviläisammunta (SRA) on Reserviläis-urheiluliitto ry:n (lyh. ResUL) koordinoima kilpaurheilulaji. Sovelletun reserviläisammunnan viralliset sivut ovat osoitteessa  resul.fi/sra-ammunnat Täältä löydät mm. lajin säännöt ja kilpailukalenterin. Kilpailuihin osallistuminen edellyttää reserviläisjärjestön jäsenyyttä, SRA turvallisen ampujan kortin suorittamista (kursseja järjestetään vuosittain pääkaupunkiseudulla)  ja voimassaolevaa vakuutusta (Reserviläisen ampumaturva tai SALin kilpailulisenssi).

Ammunta-2014-8-5-otsikko_kuva

SRA-kurssit

Helsingin alueen SRA-turvallisen ampujan kurssit löytyvät MPK:n koulutuskalenterista. Alkuvuodesta järjestetään yleensä kursseja.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen MPK:n koulutuskalenterin kautta: https://www.mpk.fi/

Sissien SRA-kilpailu 23.7.2016 Lopella

Jäsenille avoin kilpailu sisältää 4 rastia toimintamontuilla ja 150 m kivääriradalla. Kilpailun johtajana toimii Lauri Helenius. Ampumaradan mökki on varattu kisan jälkeen huoltoon. Ilmoittautumisohjeet ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa.

SRA-kilpailut  pääkaupunkiseudulla ja lähialueilla

Tiedon SRA-kilpailuista saat parhaiten

Kun kilpailuun ilmoittautuminen aukeaa, kannattaa toimia ripeästi, että mahtuu varmasti mukaan!

Helsingin piirin SRA SM-karsinnat järjestetään yleensä Santahaminassa,  Kirkkonummella Upinniemellä (Meripuolustuspiiri) ja osana Vares Cuppia Lopella. Seuraa MPK:n koulutuskalenteria.  VaRes Cup koostuu Lopen ampumaurheilukeskuksesa ammuttavista osakilpailuista, joista toinen on samalla piirin SM-karsintakilpailu. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen kts. http://www.vantaanreservilaiset.fi