Kaupunkitaistelijan peruskurssi M13 – Maaliskuu 2013

Aina sattuu ja tapahtuu?

Eri tilanteissa ja keskusteluissa todettiin edelleen olevan tarvetta tarjota salitoimintaa matalalla mutta vastuullisella kynnyksellä, vastuullisesti koska salillakaan et voi toimia miten huvittaa. Ja stadinsissien on hyväksi omata kamppailupuolen käyttöarvoa. Vastuullisesti myös kouluttajilta koska osa tulee tällaisille kurssille tietämättä yhtään mitään. Töölön salilla,  jossa moni asia saa uuden tulokulman.

Siellä missä voimakaskin väsyy mutta aloittelija kehittyy oli hyvä tutustua osaavien kouluttajien johdolla kamppailulajien toimintaan, joka oli suunniteltu ja toteutettu fyysistä kuntoa ja motoriikkaa kehittäväksi ja kaupunkisodan käyntitilanteita sivuten.

Päivät jolloin toimittiin oli maanantaisin18-19.30 ja keskiviikkona 18.30-20. koulutusta oli siis parikymmentä kertaa.Koulutus toteutettiin niin että, kerkesin osaltani hyvin mukaan vaikka kävin vain Keskiviikkoisin.Harjoitusasunani oli verkkarit ja t-paita sekä suihkukamppeet ja juomapullo.Alustavasti kurssinhinta arvioitiin 40€ ja sekin pudotettiin loppu viimein vain ainoastaan netto 30 €!

Harjoittelun painopiste reserviläisten sovelletut sotataitotekniikat.Aseettomat taistelutavat ja toiminta tuliaseiden, teräaseiden sekä tilapäisvälin.

Aseiden deaktivointi oli tehty viisaasti mm. RK:n viritintappi oli poistettu vammojen välttämiseksi ja toisena esimerkkinä haulikon jyvä oli työstetty pois .

Yliyrittäminen kostautui muutaman kerran mutta kylkikolhuni jälkeen ymmärsin joustavuuden ja rauhallisen opettelun merkityksen.

Jouni Nylén

Sissisanomat Heinäkuu 2013