Sali

Combat Ju-Jutsu

Sissien sali on Suomen vanhin ja perinteikkäin Ju-Jutsusali. Harjoittelu alkoi vuonna 1959 Jiu-Jitsu pohjaisena ja on kehittynyt eri vaikutteiden kautta varsin eleettömäksi ja suoraviivaiseksi taistelijan Ju-Jutsuksi. Taso- eli vyövaatimukset ovat perustuneet Ruotsin ja Englannin kautta rantautuneeseen järjestelmään. Käytännössä on kuitenkin huomattu ettei vyöjärjestelmä ole enää tukenut nykyistä harjoittelua. On siis ollut korjausliikkeen aika.

Nykyisin harjoiteltava järjestelmä on nimetty Combat Ju-Jutsuksi (CJJ). Combat Ju-Jutsussa perinteinen Budo kohtaa nykypäivän vaatimukset. Harjoittelun ytimenä oleva tasojärjestelmä vastaa johdonmukaisesti nykytoimintaympäristön haasteisiin ja kehittyy edelleen tarvetta vastaavasti.

Combat Ju-Jutsu antaa valmiudet:

  •  itsepuolustukseen eli Suomen lain mukaiseen hätävarjeluun
  •  hallittuun voimankäyttöön, niin turvallisuusalan ammattilaisille kuin sotilaspoliiseillekin
  •  lähikamppailuun aseellisessa taistelutilanteessa huomioiden varustuksen ja taisteluvälineet

Combat Ju-Jutsun harjoittelun tavoitteena on hyväkuntoinen ja kamppailukykyinen reserviläinen. Harjoittelu kehittää mieltä, kuntoa, kehon hallintaa ja taistelutaitoja.

Miten pääsen mukaan harjoittelemaan ?

Harjoittelu tapahtuu pääasiassa perinteikkään suojeluskuntatalon suojissa Töölöntorinkadulla Helsingissä.

  • Tekniikkaharjoitukset ovat maanantaisin ja keskiviikkoisin.
  • Perjantaisin on Ikisissien kuntopohjainen harjoitus.

Mikäli jotain kamppailulajitaustaa jo löytyy, niin porukkaan voi tulla heti mukaan ottamalla yhteyttä sali@stadinsissit.fi. Täysin ilman kamppailulajitaustaa pääsee mukaan lyhytkurssin kautta, joka alkaa vuosittain syyskuun ensimmäisenä maanantaina.

Reippaasti mukaan toimintaan. Rajua peruskuntoakaan ei tarvita. Hiki tulee varmasti ilmankin !

Lisätietoja:

sali_email

T. Jori

Salivastaava